Kołacz śląski to nie tylko wspaniałe kulinarne doświadczenie, ale również bogactwo wartości odżywczych z powodu starannie dobranych, jakościowych produktów. Wypiek jest źródłem energii, białka oraz witamin, które ożywią organizm i pozwolą konsumentom czerpać radość z każdego poszczególnego kęsu. Wypiekany z pasją oraz oddaniem, wypiek jest wyjątkowym darem regionalnym, a przede wszystkim częścią kultury śląskiej, którą z pasją chcą dzielić się członkowie Stowarzyszenia Konsorcjum Kołocza Śląskiego.
Stowarzyszenie Konsorcjum Kołocza Śląskiego od wielu lat zajmuje się szeroko pojętą promocją kultury związanej z tradycyjnym, regionalnym wypiekiem. Receptura przekazywana jest dokładnie z pokolenia na pokolenie, aby każde kolejne mogło cieszyć się wyjątkowym smakiem wyrobów. Kołacz śląski to wyrób, który wymaga niezbędnych umiejętności kulinarnych oraz zaangażowania o czym doskonale wiedzą członkowie grupy. Na stronie internetowej znajduje się więcej informacji na temat działalności oraz organizacji, zespół zachęca również do konsultacji w przypadku pytań.
Powstańców Śląskich 25/6 | 45-086 Opole | woj.: opolskie | NIP: 754-305-69-71 | REGON: 161431360 | telefon: +48 500367730 | kolocz.info | kontakt@kolocz.info
Poniedziałek | 08:00-15:00 |
Wtorek | 08:00-15:00 |
Środa | 08:00-15:00 |
Czwartek | 08:00-15:00 |
Piątek | 08:00-15:00 |
Sobota | Zamknięte |
Niedziela | Zamknięte |